Frits Koster

Frits Koster (geb. 1957) kwam in 1979 in aanraking met de beoefening van vipassana- of inzichtmeditatie. Hierdoor geïnspireerd maakte hij eind 1982 een reis naar Azië. Tijdens deze reis is Frits ingetreden als boeddhistisch monnik en heeft ruim vijf jaar gemediteerd en gestudeerd in Thailand, Birma, Sri Lanka en Maleisië. In 1988 kwam hij terug naar Nederland. Hij begeleidt sinds die tijd meditatieactiviteiten in binnen- en buitenland; daarnaast geeft hij lezingen en cursussen over de boeddhistische psychologie.

Frits is inmiddels uitgetreden en werkt als mindfulness- en compassietrainer bij het Centrum Integrale Psychiatrie in Groningen en is verbonden aan opleidingsinstituten tot mindfulnesstrainer in Nederland en andere landen in Europa.
Samen met zijn vrouw Jetty Heynekamp organiseert Frits retraites op diverse locaties in Nederland. Hij is verbonden met een collectief van retraitebegeleiders die vipassana-meditatie faciliteren in Nederland

Samen met psychiater Erik van den Brink heeft hij de cursus Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL) opgezet, als een vervolg voor mensen die de cursus Mindfulness gevolgd hebben en behoefte hebben aan een grotere mate van (zelf)compassie in hun leven.

Frits is auteur van diverse boeken; deze publicaties zijn verschenen (in het Nederlands) bij uitgeverij Asoka en Boom en (in het Engels) bij Silkwormbooks Thailand en Routledge.