Marij Geurts

Marij maakte kennis met het boeddhisme d.m.v. een cursus zenmeditatie in 1986. Zij beoefende een aantal jaren zenmeditatie o.l.v. van Ton Lathouwers. Toen zij in 1998 'bij toeval' de vipassana-meditatie ontdekte, werd ze geïnspireerd door de eenvoud en de verfijndheid van deze methode. Haar eerste retraites volgde Marij bij de Thaise boeddhistische leraar Mettavihari en bij Jotika Hermsen.

Sindsdien is mediteren een niet weg te denken onderdeel in haar leven. Zij praktiseerde en studeerde bij verschillende leraren in Europa en Birma, de laatste jaren vooral in IMS/ USA. Marij begeleidt introductie-cursussen vipassana meditatie, dhammaleerdagen in Nijmegen en vipassana retraites.

In haar werk als psychosynthesetherapeut, supervisor/coach en docent zijn ervaringen en inzichten door de meditatie een grote bron van inspiratie.
Het meewerken aan de Dhamma Verdiepingscursus ziet zij als een boeiende mogelijkheid om, in de context van de ontwikkeling van een westers boeddhisme, samen met andere yogi’s kennis en ervaring t.a.v. meditatie en Theravada-boeddhisme verder te verdiepen.